17 Aralık 2013 Salı

Aboulomania

Aboulomania stres,depresyon,endişe gibi faktörlerden ileri gelen ruhsal bir hastalıktır.Bu hastalığa yakalanan kişilerde aşırı bir kararsızlık durumu ortaya çıkar ve kişilerin günlük hayatlarında sorunlarla karşılaştığı görülür.Örneğin,bir kişinin markete gitmesi gerekiyor,ancak yaşadığı kararsızlık yüzünden saatlerce yerinde sayıyor.

Bu hastaların birçoğu kararsızlıktan muzdarip olsa da ,bunu takıntı boyutlarına ulaştırırlar.Hastalar fiziksel olarak iyi olmalarına rağmen istediklerini yapma konusunda kendilerini yetersiz hissederler ve böylece isteklerini yerine getiremezler.

Aboulomania hastaları için genelde depresyon tedavisi uygulanır.Antidepresanlar ile kişinin öz güveni tekrar yerine getirilebilir.

Sonuç olarak bence ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinde bu hastalık görülüyor.Ama suç kimin bilmiyorum,tek bildiğim karar vermeyi güçleştiren bizler değiliz,maddi sıkıntılarımız.Bu hastalığa yakalanmamamız için her şeye rağmen gülümsememiz ve daima yeni hedefler belirlememiz gerektiğini düşünüyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

Bumerang Üyesi