1 Aralık 2013 Pazar

Morgellons Hastalığı

Morgellons hastalığı,2002 yılında Mary Leitao tarafından adlandırılan,hastaların vücutlarında hiçbir parazit bulunmamasına rağmen,vücutlarının parazitlerle kaplı olduğuna dair yanlış inanış içerisinde olma durumudur.

Hastalar karıncalanma,batma ve sürtünme hisleri gibi cildi semptomlar sergileyebilirler.Dokuda alışılmadık yapılar(spaghetti şeklinde fiber kablolar) ve ısrarcı bozulmalar görülebilir.Bu semptomlar dermatolojistler,entomolojistler ve psikiyatristleri içeren çeşitli tıbbi uzmanlar tarafından parazit yanılgısı(delusional parasitosis) olarak saptanmaktadır.Morgellons hastalığının bazı durumları daha çok doğrudan deri hastalığı olarak tanımlanır.

Son 1 yıldır,Morgellons hastalığından muzdarip olan insanların sayısında artış görülmektedir.Bu hastalığın ne nedeni biliniyor,ne de tedavisi var.
Morgellons hastalığı,her ne kadar korkutucu olsa da,ölümcül bir hastalık değildir.Fakat bu,hastalığın ciddi olmadığı anlamına gelmiyor.
Derinin altından değişik renklerde çıkabilen spaghetti boyutlarında "fiber kablolar"


Bu fiber kablolar hakkında bir hasta yakını Lisa Wilson:
"Bu göğsünden fırlayan,boyutları yarım santimetre olan fiber kabloları tüm gücümle çekmeye çalıştım ancak hiçbir şey olmadı." yorumunu yaptı.


12 yıldır bu hastalıktan muzdarip olup antibiyotik tedavisi alan,fakat iyileşme konusunda hiç ilerleme kaydedemeyen Harriet Bishop,hastalık hakkında şu yorumu yaptı:
"Derimin altındaki fiber kabloların dokunaçlarını,her şeylerini görebiliyorum.Onları kopararak acıdan kurtulmak istiyorum ancak bir tel bile koparsam daha milyonlarca olduğunu görebiliyorum."

Varlığına inanılması güç bir hastalık.Bu hastalığın nereden geldiğine dair çeşitli inanışlar var.Bazı doktorlar bu hastalığın efsane,tamamen psikolojik olduğunu,bazı komplocular da uzaylılar tarafından bir istila girişimi olduğunu savunmaktadır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

Bumerang Üyesi